Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do ryby jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy kapusta i marchewka. Wyjątkowy jest tu sos – domowy majonez limonkowo-kolendrowy. Choć możesz użyć gotowego ze słoika, to jednak warto spróbować stworzyć go samodzielnie. Jego smak będzie wyjątkowy! Sałatka ta świetnie pasuje do lekkich dań mięsnych, na przykład właśnie do ryby. Ożywia danie główne, dodaje mu przyjemnej chrupkości. Dostarcza też licznych witamin oraz nawadnia organizm, co jest szczególnie istotne latem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24966
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Kapustę poszatkuj za pomocą noża, mandoliny lub robota kuchennego. Marchewki obierz i pokrój je w drobne słupki. Kapustę i marchewkę przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj majonez. Do głębokiego naczynia pasującego do blendera zanurzeniowego włóż: jajko, musztardę, sok z limonki, sól i pieprz. Miksuj, wlewając cienkim strumieniem olej. Blenduj do zgęstnienia, a następnie dodaj liście kolendry. Ponownie zblenduj.
Domowy majonez przełóż do warzyw w odpowiadającej ci ilości. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.