Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do ryby jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy kapusta i marchewka. Wyjątkowy jest tu sos – domowy majonez limonkowo-kolendrowy. Choć możesz użyć gotowego ze słoika, to jednak warto spróbować stworzyć go samodzielnie. Jego smak będzie wyjątkowy! Sałatka ta świetnie pasuje do lekkich dań mięsnych, na przykład właśnie do ryby. Ożywia danie główne, dodaje mu przyjemnej chrupkości. Dostarcza też licznych witamin oraz nawadnia organizm, co jest szczególnie istotne latem.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21866
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 149
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 337
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 450
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21866
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 149
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 337
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 450
Składniki
Kapustę poszatkuj za pomocą noża, mandoliny lub robota kuchennego. Marchewki obierz i pokrój je w drobne słupki. Kapustę i marchewkę przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj majonez. Do głębokiego naczynia pasującego do blendera zanurzeniowego włóż: jajko, musztardę, sok z limonki, sól i pieprz. Miksuj, wlewając cienkim strumieniem olej. Blenduj do zgęstnienia, a następnie dodaj liście kolendry. Ponownie zblenduj.
Domowy majonez przełóż do warzyw w odpowiadającej ci ilości. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.