Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka do ryby jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy kapusta i marchewka. Wyjątkowy jest tu sos – domowy majonez limonkowo-kolendrowy. Choć możesz użyć gotowego ze słoika, to jednak warto spróbować stworzyć go samodzielnie. Jego smak będzie wyjątkowy! Sałatka ta świetnie pasuje do lekkich dań mięsnych, na przykład właśnie do ryby. Ożywia danie główne, dodaje mu przyjemnej chrupkości. Dostarcza też licznych witamin oraz nawadnia organizm, co jest szczególnie istotne latem.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 99
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9344
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1140
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 99
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9344
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1140
Składniki
Kapustę poszatkuj za pomocą noża, mandoliny lub robota kuchennego. Marchewki obierz i pokrój je w drobne słupki. Kapustę i marchewkę przenieś do miski sałatkowej.
Przygotuj majonez. Do głębokiego naczynia pasującego do blendera zanurzeniowego włóż: jajko, musztardę, sok z limonki, sól i pieprz. Miksuj, wlewając cienkim strumieniem olej. Blenduj do zgęstnienia, a następnie dodaj liście kolendry. Ponownie zblenduj.
Domowy majonez przełóż do warzyw w odpowiadającej ci ilości. Wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.