Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka drwala to prosty i pyszny przepis na przekąskę zawierającą jajka, pieczarki, cebulę i wędlinę. Dodatek włoskich orzechów dodaje fantastycznej chrupkości, a majonez zapewnia świetną kremowość. Z powodzeniem możesz zaserwować sałatkę jako samodzielne danie, a z pewnością pozostawi uczucie sytości na długo.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 374
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 246
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9306
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 374
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 246
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9306
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (ok. 8-10 minut), po czym ostudź i obierz. Umyte i oczyszczone pieczarki pokrój w kostkę, a obraną cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulkę, po chwili dodaj pieczarki, dopraw solą oraz czarnym pieprzem i trzymaj na ogniu, aż płyn powstały z grzybów odparuje. Obrane jajka i szynkę pokrój w kostkę o podobnej wielkości. Orzechy posiekaj ostrym nożem.
Wszystkie składniki umieść w misce. Wymieszaj majonez z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i czarnym pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj. Przed podaniem dania posyp posiekaną natką pietruszki. Sałatkę drwala serwuj od razu lub po krótkim schłodzeniu w lodówce. Świetnie pasuje samodzielnie lub z kromką świeżego chleba.