Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Idealna jako przystawka lub dodatek do kanapek czy obiadu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10787
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425366
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10787
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry i smażymy na złoty kolor.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupko.
Ogóreczki i pieczarki kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy, z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.
Do warzyw dodajemy kurczaka i boczek. Mieszamy.
Majonez, ketchup, musztardę i przyprawy mieszamy i łączymy z resztą składników.
Sałatka gotowa