Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z kurczakiem, boczkiem i warzywami. Idealna jako przystawka lub dodatek do kanapek czy obiadu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry i smażymy na złoty kolor.
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na chrupko.
Ogóreczki i pieczarki kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy, z papryki pozbywamy się gniazd nasiennych i również kroimy w kostkę.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i mieszamy.
Do warzyw dodajemy kurczaka i boczek. Mieszamy.
Majonez, ketchup, musztardę i przyprawy mieszamy i łączymy z resztą składników.
Sałatka gotowa