Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie wpływa na stan włosów, skóry, paznokci oraz jest korzystna dla naszego wzroku. Z dodatkiem żurawiny, moreli oraz orzechów włoskich stanowi wspaniałą dawkę dobroci dla naszego organizmu. Całość polałam wyśmienitym sosem składającym się z soku pomarańczowego, oleju oraz odrobiny musztardy. To jak? Spróbujecie? ;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 215
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4011
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 983
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 215
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4011
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 983
Składniki
Zacznijmy od zagotowania wody w czajniku. Morele moczyć w gorącej wodzie przez 20 minut. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić.
Dynię pokroić w dość grubą kostkę. Blanszować we wrzątku przez 5-6 minut. Po tym czasie odsączyć i ostudzić.
Morele odsączyć, pokroić w kostkę. Orzechy uprażyć, grubo posiekać.
Przygotować sos łącząc ze sobą sok z pomarańczy, olej, musztardę, skórkę z pomarańczy oraz sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ostudzoną dynię wymieszać z konfiturą z żurawiny, morelami, orzechami oraz sosem. Smacznego! :)