Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie wpływa na stan włosów, skóry, paznokci oraz jest korzystna dla naszego wzroku. Z dodatkiem żurawiny, moreli oraz orzechów włoskich stanowi wspaniałą dawkę dobroci dla naszego organizmu. Całość polałam wyśmienitym sosem składającym się z soku pomarańczowego, oleju oraz odrobiny musztardy. To jak? Spróbujecie? ;)
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 73
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 94
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 56
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 73
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 94
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 56
Składniki
Zacznijmy od zagotowania wody w czajniku. Morele moczyć w gorącej wodzie przez 20 minut. Zagotować wodę w dużym garnku, posolić.
Dynię pokroić w dość grubą kostkę. Blanszować we wrzątku przez 5-6 minut. Po tym czasie odsączyć i ostudzić.
Morele odsączyć, pokroić w kostkę. Orzechy uprażyć, grubo posiekać.
Przygotować sos łącząc ze sobą sok z pomarańczy, olej, musztardę, skórkę z pomarańczy oraz sól do smaku. Dokładnie wymieszać.
Ostudzoną dynię wymieszać z konfiturą z żurawiny, morelami, orzechami oraz sosem. Smacznego! :)