Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i kipiąca zdrowymi składnikami sałatka. Prawie nie ma kalorii, za to ma całe mnóstwo witamin.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
No i właściwie na kupieniu składników bądź też wyjęciu ich z lodówki albo zerwaniu w ogródku cała filozofia się kończy. Pomidory i rzodkiewki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski wrzucamy sałatę, pokrojone warzywa i odsączone oliwki. Dorzucamy garść ziół – one są ważne, bo właśnie dzięki nim sałatka nie będzie zwyczajna, tylko nadzwyczaj aromatyczna i inna niż pozostałe sałatki z pomidorem i rzodkiewką. Oczywiście, jeśli masz ochotę na inne zioła – eksperymentuj, mieszaj, szukaj takiego smaku, który będzie Ci najbardziej odpowiadał. Dla nas samo zestawienie szczypiorku z bazylią było wystarczająco oryginalne, ale żeby bardziej pozostać w klimatach śródziemnomorskich, dorzuciłyśmy jeszcze oregano. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny – skrapiamy całość sałaty. Solimy i dodajemy świeżo mielony pieprz z młynka. Naprawdę – wszystko trwało zaledwie 3 minuty, a wygląda i smakuje – doskonale!