Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i kipiąca zdrowymi składnikami sałatka. Prawie nie ma kalorii, za to ma całe mnóstwo witamin.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
No i właściwie na kupieniu składników bądź też wyjęciu ich z lodówki albo zerwaniu w ogródku cała filozofia się kończy. Pomidory i rzodkiewki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski wrzucamy sałatę, pokrojone warzywa i odsączone oliwki. Dorzucamy garść ziół – one są ważne, bo właśnie dzięki nim sałatka nie będzie zwyczajna, tylko nadzwyczaj aromatyczna i inna niż pozostałe sałatki z pomidorem i rzodkiewką. Oczywiście, jeśli masz ochotę na inne zioła – eksperymentuj, mieszaj, szukaj takiego smaku, który będzie Ci najbardziej odpowiadał. Dla nas samo zestawienie szczypiorku z bazylią było wystarczająco oryginalne, ale żeby bardziej pozostać w klimatach śródziemnomorskich, dorzuciłyśmy jeszcze oregano. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny – skrapiamy całość sałaty. Solimy i dodajemy świeżo mielony pieprz z młynka. Naprawdę – wszystko trwało zaledwie 3 minuty, a wygląda i smakuje – doskonale!