Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i kipiąca zdrowymi składnikami sałatka. Prawie nie ma kalorii, za to ma całe mnóstwo witamin.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 232
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 910
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 50
Składniki
No i właściwie na kupieniu składników bądź też wyjęciu ich z lodówki albo zerwaniu w ogródku cała filozofia się kończy. Pomidory i rzodkiewki myjemy i kroimy w grubszą kostkę. Do miski wrzucamy sałatę, pokrojone warzywa i odsączone oliwki. Dorzucamy garść ziół – one są ważne, bo właśnie dzięki nim sałatka nie będzie zwyczajna, tylko nadzwyczaj aromatyczna i inna niż pozostałe sałatki z pomidorem i rzodkiewką. Oczywiście, jeśli masz ochotę na inne zioła – eksperymentuj, mieszaj, szukaj takiego smaku, który będzie Ci najbardziej odpowiadał. Dla nas samo zestawienie szczypiorku z bazylią było wystarczająco oryginalne, ale żeby bardziej pozostać w klimatach śródziemnomorskich, dorzuciłyśmy jeszcze oregano. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny – skrapiamy całość sałaty. Solimy i dodajemy świeżo mielony pieprz z młynka. Naprawdę – wszystko trwało zaledwie 3 minuty, a wygląda i smakuje – doskonale!