Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę farmerską podawaj schłodzoną, jako samodzielne danie lub dodatek do mięs, grilla czy pieczywa. To połączenie kremowych i chrupiących składników. Doskonale sprawdza się jako alternatywa dla jarzynowej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Marchewki obierz i pokrój w małą kostkę. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w drobną kostkę. Ogórka umyj, obierz (jeśli ma twardą skórkę), posiekaj w półplasterki. Szynkę i ser żółty pokrój w drobne słupki lub kosteczkę.
W dużej misce połącz wszystkie składniki. Dodaj odsączoną kukurydzę i zamieszaj.
W osobnej miseczce połącz majonez, musztardę dijon, przeciśnięty przez praskę czosnek i odrobinę świeżo startego imbiru. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj aż powstanie gładki, kremowy sos.
Wlej sos do miski z warzywami i delikatnie wymieszaj, by składniki dobrze się połączyły. Przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły.