Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na 2 porcje).
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 76
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 213
Składniki
(WSszystkie składniki rozdzielamy na 2 miseczki po równo).Sałatę kroimy na mniejsze kawałki lub rwiemy palcami. Układamy porcję sałaty w każdej miseczce.
Następnie kroimy wcześniej upieczoną pierś z kurczaka w dość duże paski (mniej więcej takie jak na zdjęciu). Mieszamy je z łyżeczką sproszkowanego chili, odrobiną pieprzu i skrapiamy odrobiną oliwy.
Delikatnie podsmażamy plasterki piersi na patelni, aby się zrumieniły z obu stron. Pozostawiamy na talerzyku do ostygnięcia.
Kroimy pomidora na kawałki, w razie potrzeby odcedzamy fasolę i kukurydzę z zalewy. Kroimy awokado w paski.Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kolendrę lub natkę pietruszki siekamy.
Przygotowujemy dressing: wszystkie składniki (2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z limonki, 3 krople tabasco) mieszamy w miseczce.
Na sałatę kładziemy następnie wystygnięte plasterki kurczaka, porcję kukurydzy, fasoli, pomidory. Dekorujemy plasterkami awokado. Posypujemy wierzch sałatki świeżo zmielonym pieprzem i żółtym serem.
Na sam koniec skrapiamy drssingiem i ewentualnie odrobiną soku z limonki, posypujemy kolendrą lub natką pietruszki.