Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na 2 porcje).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
(WSszystkie składniki rozdzielamy na 2 miseczki po równo).Sałatę kroimy na mniejsze kawałki lub rwiemy palcami. Układamy porcję sałaty w każdej miseczce.
Następnie kroimy wcześniej upieczoną pierś z kurczaka w dość duże paski (mniej więcej takie jak na zdjęciu). Mieszamy je z łyżeczką sproszkowanego chili, odrobiną pieprzu i skrapiamy odrobiną oliwy.
Delikatnie podsmażamy plasterki piersi na patelni, aby się zrumieniły z obu stron. Pozostawiamy na talerzyku do ostygnięcia.
Kroimy pomidora na kawałki, w razie potrzeby odcedzamy fasolę i kukurydzę z zalewy. Kroimy awokado w paski.Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kolendrę lub natkę pietruszki siekamy.
Przygotowujemy dressing: wszystkie składniki (2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z limonki, 3 krople tabasco) mieszamy w miseczce.
Na sałatę kładziemy następnie wystygnięte plasterki kurczaka, porcję kukurydzy, fasoli, pomidory. Dekorujemy plasterkami awokado. Posypujemy wierzch sałatki świeżo zmielonym pieprzem i żółtym serem.
Na sam koniec skrapiamy drssingiem i ewentualnie odrobiną soku z limonki, posypujemy kolendrą lub natką pietruszki.