Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Flirciarska Kasia to pyszna i lekka kompozycja, która zachwyca delikatnością i zróżnicowaniem tekstur. Miękkie paluszki krabowe i kalmary tworzą duet doskonały, pod warunkiem, że kalmary gotujesz tylko przez chwilę - w przeciwnym wypadku będą gumowate i nieapetyczne. Dodaj do tego chrupiące ogórki, pożywne jajka i słodką kukurydzę, a całość dopraw majonezem, by uzyskać idealnie kremową konsystencję. Przygotuj tę sałatkę na lekką kolację lub spotkanie z przyjaciółką, a przekąska z pewnością stanie się twoją ulubioną.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6950
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5248
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2357
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6950
Polecam.
Odsłon: 107
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5248
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2357
Składniki
Ogórki dokładnie wyszoruj, odetnij końcówki, pokrój w kostkę, zasyp ½ łyżeczki soli, wymieszaj i odstaw na czas przygotowania reszty składników. Dzięki temu sałatka nie będzie wodnista. Jajka ugotuj w wodzie na twardo, po czym ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz na sicie. Paluszki krabowe odwiń z osłonek i pokrój w kostkę. Kalmary rozmroź, wrzuć na wrzątek i gotuj przez ok. 2-3 minuty. Następnie ostudź i pokrój w cienkie plasterki, aby uzyskać pierścienie. Jeśli preferujesz mocniejsze smaki, zamarynuj rozmrożone i pokrojone w krążki kalmary w oliwie i posiekanym czosnku, po czym podsmaż krótko na patelni na dużym ogniu.
Wszystkie składniki sałatki umieść w misce - pamiętaj, aby odcisnąć ogórki. Dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem, dokładnie wymieszaj i od razu podawaj. Jeśli chcesz, aby sałatka Flirciarska Kasia nabrała więcej lekkości, użyj mieszanki majonezu i jogurtu greckiego w proporcji 50% na 50%. Świeżości przekąsce dodaj 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny.