Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka Generał o niepowtarzalnym smaku i kuszącym wyglądzie. Ułożona warstwowo w szklanym naczyniu pięknie prezentuje się na stole. Jest bardzo sycąca, a to za sprawą gotowanych warzyw, tuńczyka i majonezu. Możecie serwować ją z chlebem lub bez żadnych dodatków.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Buraki i marchewki przełóż do garnka, zalej ciepłą wodą i gotuj przez około godzinę do miękkości. Ugotowane warzywa przestudź, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach- osobno marchewki, osobno buraki.
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody). Ugotowane jajka przestudź i pokrój na plasterki.
Tuńczyka przełóż z puszki do salaterki i rozdrobnij widelcem.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj.
Ser żółty zatrzyj na tarce na dużych oczkach.
Na spód szklanej salaterki wyłóż połowę szczypiorku, połowę jajek, połowę startego sera i 3 łyżki majonezu. Następnie wyłóż kolejno: startą marchewkę, 3 łyżki majonezu, tuńczyka, buraki, pozostałą część jajek, sera i szczypiorku oraz ziarna słonecznika.
Gotową sałatkę Generał wstaw na 2-3 godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.