Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka gościnna

Sałatka gościnna

Autor:

Przepisów i artykułów: 265 Ocena: 1235

Dodano:

Odsłon: 272

Pyszna, aromatyczna, pożywna, posmakuje każdemu.

Składniki

  • Makaron ryżowy - 100 g
  • Kapary - 100 g - 1/2 słoiczka
  • Brokuł - 1/2 szt.
  • Rzodkiewka - 6 szt.
  • Jajka kurze - 3 szt.
  • Oliwki zielone - 20 szt.
  • Mieszanka warzywna -(kukurydza, czerwona fasola ) - 212 ml
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Majonez - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 2 łyżki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka gościnna

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł rozebrać na różyczki, ugotować . Oliwki pokroić w ćwiartki, umieścić w salaterce.

  2. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Mieszankę warzywną, kapary, osączyć z zalewy. Rzodkiewkę pokroić w kostkę. Jajka, mieszankę warzywną, kapary, rzodkiewkę dodać do warzyw w salaterce.

  3. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Majonez wymieszać z jogurtem , doprawić solą, wymieszać i dodać do sałatki. Całość wymieszać. Schłodzić , 1 godzinę aby smaki się wymieszały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń