Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na przystawkę, dodatek do dania głównego czy grilla
Miski, trzepaczka, deska, nóż kuchenny, łyżeczka, łyżka stołowa
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Wykonać obróbkę wstępną warzyw. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, ogórka w średnią kostkę, oliwki w plasterki. Sałatę lodową,,rozerwać'' dłońmi. Ser feta pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. W tym czasie sporządzić domowy sos winegret. Do małej miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżeczkę miodu i ostrej musztardy dijon. Wycisnąć kilka kropel cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Połączyć tak przygotowany dressing z sałatką. Smacznego!