Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na przystawkę, dodatek do dania głównego czy grilla
Miski, trzepaczka, deska, nóż kuchenny, łyżeczka, łyżka stołowa
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112786
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 94
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 220
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 627
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112786
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 94
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 220
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 352
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 627
Składniki
Wykonać obróbkę wstępną warzyw. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, ogórka w średnią kostkę, oliwki w plasterki. Sałatę lodową,,rozerwać'' dłońmi. Ser feta pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. W tym czasie sporządzić domowy sos winegret. Do małej miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżeczkę miodu i ostrej musztardy dijon. Wycisnąć kilka kropel cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Połączyć tak przygotowany dressing z sałatką. Smacznego!