Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na przystawkę, dodatek do dania głównego czy grilla
Miski, trzepaczka, deska, nóż kuchenny, łyżeczka, łyżka stołowa
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Wykonać obróbkę wstępną warzyw. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, ogórka w średnią kostkę, oliwki w plasterki. Sałatę lodową,,rozerwać'' dłońmi. Ser feta pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. W tym czasie sporządzić domowy sos winegret. Do małej miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżeczkę miodu i ostrej musztardy dijon. Wycisnąć kilka kropel cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką. Połączyć tak przygotowany dressing z sałatką. Smacznego!