Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka grecka Magdy Gessler powinna składać się przede wszystkim ze świeżych warzyw. Warto zadbać o to, aby były one pokrojone w dość spore kawałki. Całość trzeba doprawić oregano, które dodaje aromatu.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 35
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2284
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 35
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2284
Składniki
Opłucz głowkę sałaty pod bieżącą wodą, a następnie porwij ją na kawałki. Wyłóż na głęboki półmisek. Teraz opłucz i osusz rukolę, urozmaicając swoją sałatkę. Pomidory opłucz, a następnie pokrój na ósemki. Rozłóż równomiernie na sałacie i rukoli. Ogórek zielony pokrój na średnie kawałki. Mogą być też półplasterki. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka.
Wszystkie warzywa rozłóż równomiernie na sałacie i pomidorach. Teraz pokrusz w ręku ser feta nad półmiskiem. Dołóż oliwki, równomiernie rozrzucając je po naczyniu. W małej miseczce lub szklance pomieszaj oliwę z oliwek z octem winnym. Posól i popieprz. Polej swoją sałatkę. Na koniec dopraw całość odrobiną oregano.