Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy to czas soczystych mięs, aromatycznych marynat i zimnego piwa. Nic jednak nie urozmaica ogrodowej uczty tak wspaniale, jak sałatka warzywna. Podkreśla walory karkówki czy wieprzowych polędwiczek, stanowi niezbędną w każdym posiłku (zwłaszcza ciężkostrawnym) porcję witamin, minerałów i błonnika, a nade wszystko jest po prostu smaczna. Niewątpliwą zaletą sałatki grillowej jest to, że można przygotować ją niemal ze wszystkiego, co znajdziemy w lodówce. A ponieważ przyrządzenie takiej potrawy zajmuje nie więcej niż kilkanaście minut, warto uraczyć gości kilkoma wariantami sałat. Poniżej znajdziesz pomysł na dość pożywną sałatkę grillową – idealną dla osób, które potrzebują naprawdę solidnego posiłku albo nie są amatorami mięsa z rusztu i wolą skonsumować pożywną porcję warzyw z kawałkiem opieczonego na grillu chleba.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 316
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1575
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 316
Składniki
Paprykę, ogórka, ser i szynkę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj w misce.
W osobnym naczyniu przygotuj sos do sałatki grillowej. Połącz jogurt, majonez, sok z cytryny i przyprawy. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z sosem.
Dodaj sos do pozostałych składników i wymieszaj. Odstaw sałatkę na pół godziny do lodówki. Podawaj lekko schłodzoną.