Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i sycąca, w sam raz na obiad
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8060
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1489
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2182
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8060
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1489
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do wystygnięcia.
Orzechy sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do miski. Paprykę konserwową oraz szynkę kroimy w drobną kostkę, przekładamy je do naczynia z orzechami. Dodajemy do tego ugotowany ryż oraz groszek, który wcześniej odsączamy z nadmiaru wody.
Z jogurtem naturalnym mieszamy szczyptę soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Zalewamy tym sałatkę i mieszamy.