Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i sycąca, w sam raz na obiad
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do wystygnięcia.
Orzechy sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do miski. Paprykę konserwową oraz szynkę kroimy w drobną kostkę, przekładamy je do naczynia z orzechami. Dodajemy do tego ugotowany ryż oraz groszek, który wcześniej odsączamy z nadmiaru wody.
Z jogurtem naturalnym mieszamy szczyptę soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Zalewamy tym sałatkę i mieszamy.