Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka groszkowo-orzechowa

Przepis dnia 2015-10-16
Sałatka groszkowo-orzechowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 5083

Dodano:

Odsłon: 19415

Pożywna i sycąca, w sam raz na obiad

Składniki

  • Groszek konserwowy 130 gram
  • Szynka 100 gram
  • Orzechy włoskie 80 gram
  • Ryż 2 torebki
  • Papryka konserwowa 130 gram
  • Jogurt naturalny 100 gram
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Czosnek granulowany
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka groszkowo-orzechowa

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy do wystygnięcia.

  2. Orzechy sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do miski. Paprykę konserwową oraz szynkę kroimy w drobną kostkę, przekładamy je do naczynia z orzechami. Dodajemy do tego ugotowany ryż oraz groszek, który wcześniej odsączamy z nadmiaru wody.

  3. Z jogurtem naturalnym mieszamy szczyptę soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Zalewamy tym sałatkę i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń