Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros pewno niewiele ma wspólnego z oryginalnym gyrosem, ale pod taka nazwą występują sałatki tego typu. Ale nie nazwa w tym wszystkim jest najważniejsza, lecz smak tej sałatki, która smakuje wyśmienicie.
Liście kapusty myjemy, osuszamy, odkrawamy grubsze białe części i kroimy na dość drobno
Do kapusty dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, osączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki: konserwowe i ogórka świeżego. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pozostałych warzyw. 5 pomidorków koktajlowych kroimy na ćwiartki i dodajemy do reszty
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i obtaczamy w przyprawie do gyrosa. Smażymy na oleju, aż kurczak nabierze złocistego koloru
Przygotowujemy sos do sałatki: majonez mieszamy z sosem kebab
warzywa delikatnie solimy i doprawiamy lekko pieprzem. Do warzyw dodajemy kurczaka oraz sos. Wszystko razem mieszamy
Przystrajamy resztą pomidorków i wiórkami cebuli. Sałatkę możemy też podać nie mieszając jej z sosem i mięsem. Wymieszane warzywa można polać sosem, posypać mięsem i znów polać resztą sosu. Wykładać na talerzyki lub do salaterek za pomocą specjalnej łyżki do sałatek. Dawniej podawałam ją właśnie w takiej wersji, ostatnio zaś coraz częściej w wersji całkowicie wymieszanej
Idealna na spotkania ze znajomymi, rodziną... Szybka do przygotowania i bardz...
Odsłon: 3384
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 265
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 642
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 265
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 642
Składniki
Liście kapusty myjemy, osuszamy, odkrawamy grubsze białe części i kroimy na dość drobno Do kapusty dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, osączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ogórki: konserwowe i ogórka świeżego. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do pozostałych warzyw. 5 pomidorków koktajlowych kroimy na ćwiartki i dodajemy do reszty Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i obtaczamy w przyprawie do gyrosa. Smażymy na oleju, aż kurczak nabierze złocistego koloru
Przygotowujemy sos do sałatki: majonez mieszamy z sosem kebab warzywa delikatnie solimy i doprawiamy lekko pieprzem. Do warzyw dodajemy kurczaka oraz sos. Wszystko razem mieszamy Przystrajamy resztą pomidorków i wiórkami cebuli. Sałatkę możemy też podać nie mieszając jej z sosem i mięsem. Wymieszane warzywa można polać sosem, posypać mięsem i znów polać resztą sosu. Wykładać na talerzyki lub do salaterek za pomocą specjalnej łyżki do sałatek. Dawniej podawałam ją właśnie w takiej wersji, ostatnio zaś coraz częściej w wersji całkowicie wymieszanej
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka Waldorf z rukolą
Sałatki
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Sałatki
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Sałatki
Stek w sałatce
Sałatka Waldorf z rukolą
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 344
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja n...
Odsłon: 109