Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka gyros

Sałatka gyros

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 1994

Dodano:

Odsłon: 14209

Bardzo smaczna, pożywna, idealna na domowe imprezy, śniadania czy kolacje, prosta w przygotowaniu sałatka warstwowa gyros. Dzięki poszczególnym warstwom, sałatka zyskuje niepowtarzalny smak i zachwyci każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 średnich ogórków konserwowych
  • 150 g majonezu
  • 100 g keczupu
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki przyprawy do gyrosa
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka gyros

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki a następnie przekładamy do miski, dokładnie łączymy z przyprawą do gyrosa, po czym odstawiamy na pół godziny do lodówki.
    Następnie kurczaka podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5 minut do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy.

  2. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy a kapustę pekińską szatkujemy.
    Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo - kurczaka, cebulę, keczup,odsączoną z zalewy kukurydzę, ogórki, majonez, kapustę pekińską.
    Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie składniki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń