Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka którą robię od lat. Chyba wszyscy ją znają. Jest to sałatka warstwowa. No właśnie..... Moja sałatka nie jest układana warstwowo. Mieszam wszystkie składniki razem. Nie prezentuje się ona tak ładnie jak sałatka warstwowa, ale taką właśnie lubię.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 180
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 296
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 82
Składniki
Piersi pokroić w kostkę i obtoczyć dokładnie w przyprawie gyros. Następnie wstawić na około godzinę do lodówki, żeby mięso przeszło przeprawą. Po tym czasie, usmażyć mięso na niewielkiej ilości oleju. Smażyć kilka minut często mieszając. Usmażone mięso zostawić do wystudzenia. Kapustę pokroić i przełożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę i wystudzone mięso. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę, dodać do miski.
Na koniec dodać keczup i majonez, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce.