Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ulubiona przez moją rodzinę sałatka gyros. Sałatka bardzo smaczna , prosta w przygotowaniu i szybko znika. Polecam.
naczynie żaroodporne, nóż, patelnia, łyżka, garnek,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1295
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 804
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1295
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 804
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
Filet opłukać, osuszyć , pokroić w kostkę. Wymieszać z przyprawą gyros i podsmażyć na oleju. Po wystudzeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem czosnkowym , na wierzchu ułożyć ugotowane, obrane , pokrojone w większą kostkę jajka , następnie pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Całość polać ketchupem , na wierzch ułożyć drobno poszatkowaną kapustę pekińską . Słonecznik uprażyć na patelni na której był pieczony filet, dodając odrobinę oleju i szczyptę soli. Sałatkę posypać uprażonym słonecznikiem. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.