Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z prostych składników: paluszków krabowych, kukurydzy, ryżu i maku. Wszystko zwieńczone sosem na bazie jogurtu naturalnego, majonezu i przypraw. Doskonale sprawdzi się w roli imprezowej przekąski. Można zaserwować ją w misce lub skorzystać ze słonych tartaletek i przygotować wytrawny poczęstunek w formie monoporcji.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Paluszki krabowe kroimy w drobną kostkę i przerzucamy do miski. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz ugotowany i przestudzony ryż.
W osobnej misce łączymy ze sobą: majonez, jogurt naturalny i przyprawy.
Sos dodajemy do miski z sałatką. Całość mieszamy. Na koniec dodajemy 2 łyżki maku. Sałatkę ponownie mieszamy i nakładamy do tartaletek. Gotowe!