Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, dla oka i szybka w wykonaniu (nie licząc gotowania) sałatka nie tylko na imprezy, ale również na co dzień.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Przygotowujemy sałatkę z mojego przepisu "Tradycyjna sałatka ziemniaczana mojej babci". Na przygotowany półmisek o wielkości 34,5 x 26 rozkładamy płasko o grubości 2,5 -3 cm sałatkę ziemniaczaną. Robimy poprzeczne rowki co 5-6 cm. Odstawiamy na bok.
Teraz kroimy w średnią kostkę lub w/g upodobania wystudzonego, ugotowanego buraczka ćwikłowego, dodajemy olej roślinny, cukier, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Mieszamy. Nakładamy pokrojoną kostkę buraczka w przygotowane rowki na sałatce ziemniaczanej, tak aby jej nie pobrudzić buraczkiem. Sałatka imprezowa jest gotowa. Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Dla gości będzie miłym zaskoczeniem, a i w smaku również ich nie zawiedzie.