Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, dla oka i szybka w wykonaniu (nie licząc gotowania) sałatka nie tylko na imprezy, ale również na co dzień.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666373
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 720
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5831
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1004
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666373
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 720
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5831
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1004
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Przygotowujemy sałatkę z mojego przepisu "Tradycyjna sałatka ziemniaczana mojej babci". Na przygotowany półmisek o wielkości 34,5 x 26 rozkładamy płasko o grubości 2,5 -3 cm sałatkę ziemniaczaną. Robimy poprzeczne rowki co 5-6 cm. Odstawiamy na bok.
Teraz kroimy w średnią kostkę lub w/g upodobania wystudzonego, ugotowanego buraczka ćwikłowego, dodajemy olej roślinny, cukier, szczyptę soli i pieprzu do smaku. Mieszamy. Nakładamy pokrojoną kostkę buraczka w przygotowane rowki na sałatce ziemniaczanej, tak aby jej nie pobrudzić buraczkiem. Sałatka imprezowa jest gotowa. Przed podaniem chłodzimy w lodówce. Dla gości będzie miłym zaskoczeniem, a i w smaku również ich nie zawiedzie.