Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rukoli, liści szpinaku i botwiny z fetą, borówkami oraz wyrazistym sosem balsamicznym. Doskonała propozycja na imprezę.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29232
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29232
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
Do słoiczka typu twist wlewamy oliwę, sok z cytryny, ocet balsamiczny oraz wsypujemy przyprawy. Czosnek miażdżymy i również wrzucamy do słoiczka. Następnie zakręcamy słoik i dokładnie potrząsamy nim, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki.
Mix sałat przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół, paprykę kroimy w paseczki, cebulę w piórka, ogórki w półplasterki. Warzywa mieszamy. Przed samym wydaniem sałatki na stół polewamy warzywa sosem, mieszamy i posypujemy fetą pokrojoną w kostkę oraz borówkami.
Prosta, kolorowa sałatka imprezowa gotowa!