Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Izolda to połączenie lekkości i wyrazistego smaku, które przyciągają oko. Chrupiące, świeże warzywa tworzą genialne zestawienie z kremową fetą, a całość dopełnia musztardowo-miodowy winegret. Przekąskę możesz podać jako sałatkę warstwową i polać sosem już na stole. Dzięki temu uzyskasz elegancką i apetyczną kompozycję oraz uznanie gości.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10113
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1863
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3959
Składniki
Ogórka obierz i pokrój w kostkę, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. W tym czasie umyj pomidorki i pokrój na połowy. Papryki oczyść z nasion i błonek, następnie pokrój w kostkę. Ser feta także pokrój w kostkę.
Przygotuj sos. W szklance lub miseczce umieść oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Energicznie ubijaj sos widelcem, aby powstał emulsyjny dressing.
Przygotuj dużą, szklaną miskę. Na dno wyłóż odciśnięte z soku ogórki, następnie pomidorki koktajlowe, mieszankę papryk, a wierzch posyp pokrojoną fetą. Możesz od razu polać sałatkę przygotowanym winegretem i wymieszać lub postawić miskę z kolorowymi składnikami na stole i polać sałatkę tuż przed podaniem. Dla zwiększenia efektu świeżości posyp sałatkę Izolda posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.