Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Izolda to połączenie lekkości i wyrazistego smaku, które przyciągają oko. Chrupiące, świeże warzywa tworzą genialne zestawienie z kremową fetą, a całość dopełnia musztardowo-miodowy winegret. Przekąskę możesz podać jako sałatkę warstwową i polać sosem już na stole. Dzięki temu uzyskasz elegancką i apetyczną kompozycję oraz uznanie gości.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2259
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 648
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2259
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2941
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 648
Składniki
Ogórka obierz i pokrój w kostkę, posyp solą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. W tym czasie umyj pomidorki i pokrój na połowy. Papryki oczyść z nasion i błonek, następnie pokrój w kostkę. Ser feta także pokrój w kostkę.
Przygotuj sos. W szklance lub miseczce umieść oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Energicznie ubijaj sos widelcem, aby powstał emulsyjny dressing.
Przygotuj dużą, szklaną miskę. Na dno wyłóż odciśnięte z soku ogórki, następnie pomidorki koktajlowe, mieszankę papryk, a wierzch posyp pokrojoną fetą. Możesz od razu polać sałatkę przygotowanym winegretem i wymieszać lub postawić miskę z kolorowymi składnikami na stole i polać sałatkę tuż przed podaniem. Dla zwiększenia efektu świeżości posyp sałatkę Izolda posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.