Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, bliskowschodnia sałatka z drobno posiekanych warzyw oraz ziół, zwana sałatką izraelską to fantastyczny dodatek do grillowanych mięs i ryb. Jest zdrowa, wegańska i bezglutenowa - idealna na lato! Najlepsza, kiedy jest wykonana ze świeżych, letnich pomidorów.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 162
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 927
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3077
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 162
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 927
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3077
Składniki
Wszystkie warzywa oraz zioła bardzo drobno posiekać (im drobniej tym lepiej). Następnie wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki do ochłodzenia.
Gotową sałatkę izraelską podawać jako samodzielne danie z chlebkami pita, hummusem albo sosem tahini. Sałatka może być także pysznym dodatkiem do grillowanych mięs lub ryb np. grillowanego kurczaka Shawarma z sosem tzatziki i sałatką izraelską (na zdj.) Miłego gotowania!