Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, bliskowschodnia sałatka z drobno posiekanych warzyw oraz ziół, zwana sałatką izraelską to fantastyczny dodatek do grillowanych mięs i ryb. Jest zdrowa, wegańska i bezglutenowa - idealna na lato! Najlepsza, kiedy jest wykonana ze świeżych, letnich pomidorów.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 368
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101425
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5940
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 368
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101425
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5940
Składniki
Wszystkie warzywa oraz zioła bardzo drobno posiekać (im drobniej tym lepiej). Następnie wymieszać wszystkie składniki sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki do ochłodzenia.
Gotową sałatkę izraelską podawać jako samodzielne danie z chlebkami pita, hummusem albo sosem tahini. Sałatka może być także pysznym dodatkiem do grillowanych mięs lub ryb np. grillowanego kurczaka Shawarma z sosem tzatziki i sałatką izraelską (na zdj.) Miłego gotowania!