Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszną sałatkę z kaszą jaglaną, smażonym kurczakiem, papryką, kukurydzą i groszkiem. Jest bardzo smaczna, przy tym bezglutenowa, serdecznie polecam :-)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21530
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki i smażymy na oliwie z solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i curry. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Kaszę jaglaną gotujemy w następujący sposób. Na pół szklanki kaszy potrzebujemy szklankę wody, którą zagotowujemy. Następnie do wrzątku dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę masła i ewentualnie szczyptę kurkumy dla koloru i wsypujemy na wrzątek kaszę jaglaną, którą musimy wcześniej dokładnie wypłukać: najpierw pod zimną a potem pod gorącą wodą. Podczas gotowania NIE MIESZAMY. Kasza sobie wytwarza kanaliki, którymi wydostaje się wilgoć. Kasza gotuje się w ten sposób na sypko i taka jest najlepsza. Jest ugotowana w momencie, gdy wchłonie całą wilgoć. Ugotowaną kaszę przerzucamy do miski i pozostawiamy do wystygnięcia. Gdy kasza przestygnie dodajemy do niej wszystkie składniki sałatki: paprykę, groszek, kukurydzę i usmażonego, wystudzonego kurczaka. Następnie dodajemy przyprawy: sól, pieprz i koperek oraz około 2-3 łyżki oliwy i mieszamy. Jeżeli sałatka okaże się za sucha, to jeszcze odrobinę oliwy. Następnie sałatkę trzeba schłodzić w lodówce. Najsmaczniejsza jest schłodzona. Smacznego :-)