Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo syta i prosta w zrobieniu sałatka. Wszystkie składniki idealnie pasują do siebie a ogórek nadaje sałatce dodatkowej chrupkości.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimna wodą na sicie. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, smażymy na odrobinie oleju. Ogórka obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Z 3 jajek wyciągamy żółtka (posłużą nam na wierzch sałatki). Pozostałe przeciskamy przez sitko do jajek. Wszystkie składniki (bez zostawionych żółtek) dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem. Mieszamy dokładnie z majonezem. Sałatkę możemy włożyć do foremki na comber, aby nabrała ładnego kształtu. Odwracamy na długim talerzu. Wierzch obsypujemy pokruszonymi żółtkami i posiekanym szczypiorkiem.