Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jajeczno-paprykowa.

Sałatka jajeczno-paprykowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1026 Ocena: 21380

Dodano:

Odsłon: 12128

Sałatka świetnie nadaje się na przyjęcia ,śniadania czy też kolację.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 czerwona ppryka,6 rzodkiewek ,po 1/2 białej i czerwonej cebuli
  • ser tarty mozzarella 2 łyżki
  • 2 łyżki majonezu ,1 łyżka śmietany 18% ,1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól do smaku i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka jajeczno-paprykowa.

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa drobno pokroić i posolić około 1/2 płaskiej łyżki soli.
    Wymieszać i odstawć na 40min.by warzywa puściły soki.
    Po tym czasie dać na sitko by woda odciekła.

    Jajka drobno pokroić ,dodać do warzyw,dodać ser,majonez,musztardę i śmietanę.
    Dać pieprz,a sól po wymeszaniu,może nie być potrzebna.
    Odstawić na 10 min.do lodówki by smaki się przegryzły.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń