Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często bywa tak, że przygotowywane potrawy, które nie mają swojej nazwy własnej, otrzymują nowe miano na pamiątkę osoby, której to danie najbardziej smakuje. Tak powstała sałatka Jaruś, na cześć najmłodszego członka rodziny, któremu to danie bardzo przypadło do gustu. W jej skład wchodzą gotowane jajka, ziemniaki, marchewka oraz słodka kukurydza, a wszystko połączone kremowym majonezem. Szczypta kurkumy dodaje sałatce apetycznej, złocistej barwy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ziemniaki i marchewki ugotuj do miękkości w mundurkach, następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Kukurydzę odcedź z zalewy na sicie. Oczyść por z zewnętrznych warstw, opłucz, aby pozbyć się piasku i drobno poszatkuj. Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę i odciśnij z nadmiaru soku.
Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj majonez, dopraw solą, czarnym, najlepiej świeżo mielonym pieprzem i szczypta kurkumy. Sałatkę dokładnie wymieszaj i od razu podawaj lub wstaw do lodówki na 30 minut, aby smaki się lepiej połączyły. Sałatkę Jaruś przemieszaj przed podaniem i udekoruj ulubioną zieleniną.