Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często bywa tak, że przygotowywane potrawy, które nie mają swojej nazwy własnej, otrzymują nowe miano na pamiątkę osoby, której to danie najbardziej smakuje. Tak powstała sałatka Jaruś, na cześć najmłodszego członka rodziny, któremu to danie bardzo przypadło do gustu. W jej skład wchodzą gotowane jajka, ziemniaki, marchewka oraz słodka kukurydza, a wszystko połączone kremowym majonezem. Szczypta kurkumy dodaje sałatce apetycznej, złocistej barwy.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2466
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2466
Składniki
Ziemniaki i marchewki ugotuj do miękkości w mundurkach, następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i drobno posiekaj. Kukurydzę odcedź z zalewy na sicie. Oczyść por z zewnętrznych warstw, opłucz, aby pozbyć się piasku i drobno poszatkuj. Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę i odciśnij z nadmiaru soku.
Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj majonez, dopraw solą, czarnym, najlepiej świeżo mielonym pieprzem i szczypta kurkumy. Sałatkę dokładnie wymieszaj i od razu podawaj lub wstaw do lodówki na 30 minut, aby smaki się lepiej połączyły. Sałatkę Jaruś przemieszaj przed podaniem i udekoruj ulubioną zieleniną.