Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdopodobnie najbardziej znana sałatka, królowa sałatek w większości domów Polaków, obowiązkowa podczas świąt i wszelkich uroczystości.
Miska, nóż, garnek, łyżka.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3147
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 525
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2292
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3147
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 525
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2292
Składniki
Umyte marchewki, pietruszki, selera i ziemniaki ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Warzywa po ugotowaniu obrać ze skórek i pokroić na mniejsze, niezbyt duże kawałki. Przestudzone jajka obrać ze skorupek i również pokroić na drobniejsze części. Do jednej miski przełożyć pokrojone warzywa i jajka. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić. Cebulę w miarę drobno pokroić. Ogórki kiszone pokroić na mniejsze kawałki. Do wszystkich składników umieszczonych już wcześniej w misce dodać pokrojone jabłko, ogórki i cebulę. Do całości dodać odsączony z zalewy groszek. Do wszystkich już składników potrzebnych na sałatkę dodać majonez. Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku.