Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdopodobnie najbardziej znana sałatka, królowa sałatek w większości domów Polaków, obowiązkowa podczas świąt i wszelkich uroczystości.
Miska, nóż, garnek, łyżka.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Umyte marchewki, pietruszki, selera i ziemniaki ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo. Warzywa po ugotowaniu obrać ze skórek i pokroić na mniejsze, niezbyt duże kawałki. Przestudzone jajka obrać ze skorupek i również pokroić na drobniejsze części. Do jednej miski przełożyć pokrojone warzywa i jajka. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić. Cebulę w miarę drobno pokroić. Ogórki kiszone pokroić na mniejsze kawałki. Do wszystkich składników umieszczonych już wcześniej w misce dodać pokrojone jabłko, ogórki i cebulę. Do całości dodać odsączony z zalewy groszek. Do wszystkich już składników potrzebnych na sałatkę dodać majonez. Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku.