Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę jarzynową na święta robię zawsze według przepisu babci Kazi. Muszą się tam znaleźć obowiązkowo: marchewki, ziemniaki, pietruszki, ogórki kiszone, seler i mrożony zielony groszek, który jest o niebo lepszy od tego z puszki. Do sałatki jarzynowej nigdy nie dodajemy cebuli, która sprawia, że potrawa szybciej się psuje.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Warzywa korzeniowe dokładnie wyszczotkuj, opłucz, zalej wodą i gotuj do miękkości. Ugotowane warzywa odcedź i odstaw do wystudzenia. Następnie obierz i pokrój w równą kostkę.
Mrożony zielony groszek wsyp na gotującą się wodę i gotuj przez kilka minut do miękkości. Następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Ogórki kiszone wyciągnij z zalewy i pokrój w kostkę.
Jabłka dokładnie umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Wszystkie składniki sałatki jarzynowej przesyp do jednej miski.
W salaterce połącz składniki sosu: majonez, śmietanę, musztardę i chrzan. Dodaj sól i pieprz. Składniki wymieszaj.
Sałatkę jarzynową babci Kazi dopraw sosem. Składniki wymieszaj.