Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka warzywna/jarzynowa z dodatkiem białej ugotowanej fasoli.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9271
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 146
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 102
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5446
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9271
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 146
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę wypłukałam, zalałam zimną wodą i pozostawiłam ją tak na noc do namoczenia. Następnego dnia fasolę ugotowałam w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowaną odcedziłam i wystudziłam. Marchewki i ziemniaka ugotowałam ze skórką. Odcedziłam i odstawiłam do wystygnięcia. Chłodne warzywa obrałam ze skórki. Jajka ugotowałam na twardo z dodatkiem soli. Po ugotowaniu zalałam zimną wodą, a gdy wystygły wyjęłam je z wody i obrałam ze skorupek. Groszek konserwowy i ogórki przełożyłam na durszlak, aby odciekły z zalewy. Marchewki i ziemniaka pokroiłam w drobną kostkę i wrzuciłam do dużej miski. Dodałam pokrojone w kostkę jajka i drobno pokrojoną fasolę. Wrzuciłam odcedzony groszek i drobno pokrojone ogórki. Jabłko obrałam, wykroiłam gniazdo nasienne, a cząstki jabłek pokroiłam również w drobną kostkę i dodałam do miski. Cebulę obrałam i drobno posiekałam, dodałam do reszty składników. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam majonez i musztardę i dokładnie wymieszałam. Sałatkę nałożyłam do salaterek i schłodziłam w lodówce. Sałatkę można podać jako samodzielną przekąskę lub dodatek do mięsa pieczonego, kanapek czy kotleta.