Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa to królowa wśród sałatek. U mnie w jesiennej odsłonie z marynowanym grzybkiem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13104
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4844
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13104
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4844
Składniki
Groszek zielony osączyć na sicie. Ogórki i grzybki można delikatnie przepłukać i osuszyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Jabłka przed pokrojeniem obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Cebulkę ze szczypiorem drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do salaterki i dodać pieprz młotkowany z kolendrą, majonez i sól do smaku. Dokładnie pomieszać. Sałatkę pozostawić w lodówce na ok 2 godz, żeby smaki się połączyły. Smacznego.
Do sałatki można dodać ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, jeśli ktoś lubi.