Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa urozmaicona wędzonym kurczakiem i awokado. Polecam wypróbowanie przepisu.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67824
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1923
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67824
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1923
Składniki
Marchewki, pietruszkę i selera dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w niedużej ilości wody, odcedzamy, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę. Pora kroimy w cieniutkie plasterki i blanszujemy we wrzątku około 30 sekund. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę i groszek odsączamy. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Kurczaka również kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki pokrojone dokładnie mieszamy ze sobą. Majonez mieszamy z musztardą i przyprawami. Łączymy z wymieszanymi składnikami. Podajemy jako przystawkę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)