Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa urozmaicona wędzonym kurczakiem i awokado. Polecam wypróbowanie przepisu.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7520
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2492
Składniki
Marchewki, pietruszkę i selera dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w niedużej ilości wody, odcedzamy, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, ostudzimy, obieramy i pokroimy w kostkę. Pora kroimy w cieniutkie plasterki i blanszujemy we wrzątku około 30 sekund. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę i groszek odsączamy. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Kurczaka również kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki pokrojone dokładnie mieszamy ze sobą. Majonez mieszamy z musztardą i przyprawami. Łączymy z wymieszanymi składnikami. Podajemy jako przystawkę. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)