Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jesienna to nie tylko pyszna propozycja, ale przede wszystkim dostarczająca różnorodnych i cennych składników odżywczych. Króluje w niej upieczona i pyszna dynia oraz dokładnie dobrane dodatki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Dynię obierz, pokrój w średniej wielkości kostkę, skrop oliwą i posól. Wyłóż na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut aż się delikatnie zarumieni.
Rukolę umyj i osusz, a następnie przełóż do dużej miski. Z granatu wyłuskaj ziarenka i dodaj do rukoli. Do miski dołóż upieczoną dynię i parmezan. Całość połącz.
Wymieszaj oliwę, miód, sok z cytryny i sól. Polej sałatkę jesienną tuż przed podaniem. Wtedy też udekoruj ją ulubionymi nasionami, np. słonecznikiem.