Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się wiosna – czas popołudni przy grillu i rodzinnych pikników. W plenerze idealnie sprawdzają się sałatki. Mogą być dodatkiem do pieczonych mięs albo samodzielnym daniem. Sałatka jogurtowa z kurczakiem jest tak pożywna, że można zjeść ją nawet bez pieczywa. Świetnie sprawdzi się podczas weekendowych wypadów za miasto.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Oczyść filet z kurczaka z błonek i chrząstek. Obierz marchewkę, opłucz por. Włóż kurczaka i warzywa do garnka, zalej zimną wodą. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i odrobinę soli. Zagotuj wodę. Gotuj przez około 20 minut – do miękkości mięsa. Wyjmij kurczaka z wywaru i ostudź (na wywarze możesz przygotować zupę).
Połącz jogurt z sokiem z cytryny, oliwą i musztardą. Dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na co najmniej pół godziny do lodówki.
Pokrój kurczaka na małe kawałki. Odcedź groszek i pieczarki z zalewy. Pieczarki przekrój na pół. Przekrój także pomidorki cherry. Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj sos jogurtowy. Wymieszaj. Wstaw jeszcze na godzinę do lodówki.