Do góry

Sałatki Przepis na:

SAŁATKA KALAFIOROWA

SAŁATKA KALAFIOROWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 4345

Bardzo prosta i szybka sałatka, którą można jeść jako zimne danie lub z wędlinką jako przekąska

Składniki

  • Różyczki kalafiora, 1 mały
  • pomidory, 2 większe
  • cebula, 1 średnia
  • majonez, 2 łyżki
  • jogurt, 1 mały kubeczek
  • koperek, 1/2sredniego pęczka
  • sól,pieprz, cukier do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
SAŁATKA KALAFIOROWA

Przygotowanie

  1. Różyczki kalafiora ugotować w wodzie /naturalnie osolonej i osukrzonej/ Ostudzić

  2. Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąc pestki pokroić w kostkę

  3. Cebulke pokroić drobniutko. dodać do kalafiora.

  4. majonez połączyć z jogurtem,posolić popieprzyć dodać cukier do smaku

  5. polać i wymieszać sałatkę . Posypać obficie posiekanym koperkiem. wymieszać. Zostawić w lodówce na 20 min. aby odpoczeła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

betaww 23 czerwca 2009 CIESZE SIĘ,ŻE CI SMAKOWAŁA. RÓWNIEŻ POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń