Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste połączenia są najlepsze i tak jest w tym przypadku. Sałatka, która doskonale sprawdza się w sezonie grillowym, możemy ją również podać do obiadu czy na przyjęcie rodzinne. Inspiracja zaczerpnięta z bloga Smaczne bo domowe.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 268
Składniki
Kalafiora płuczemy pod bieżącą wodą, usuwamy ewentualne zabrudzenia, liście i twardą część łodygi. Do garnka (takiego, w którym zmieści się cały kalafior) wlewamy wodę. Powinna sięgać do połowy wysokości naszego garnka. Wodę solimy (1 łyżka), doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej wody wrzucamy kalafiora, gotujemy 10 minut. Powinien być lekko twardawy po ugotowaniu. Ugotowanego kalafiora studzimy i dzielimy na małe różyczki. Pora myjemy, kroimy w półplasterki, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. Rzodkiewkę ścieramy ma tarce o grubych oczkach. W misce łączymy wystudzonego pora, startą rzodkiewkę i majonez. Sałatkę doprawiamy pieprzem. Teraz dopiero dodajemy różyczki kalafiora i całość delikatnie mieszamy. Smacznego.