Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste połączenia są najlepsze i tak jest w tym przypadku. Sałatka, która doskonale sprawdza się w sezonie grillowym, możemy ją również podać do obiadu czy na przyjęcie rodzinne. Inspiracja zaczerpnięta z bloga Smaczne bo domowe.
Kalafiora płuczemy pod bieżącą wodą, usuwamy ewentualne zabrudzenia, liście i twardą część łodygi. Do garnka (takiego, w którym zmieści się cały kalafior) wlewamy wodę. Powinna sięgać do połowy wysokości naszego garnka.
Wodę solimy (1 łyżka), doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej wody wrzucamy kalafiora, gotujemy 10 minut. Powinien być lekko twardawy po ugotowaniu. Ugotowanego kalafiora studzimy i dzielimy na małe różyczki.
Pora myjemy, kroimy w półplasterki, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. Rzodkiewkę ścieramy
ma tarce o grubych oczkach.
W misce łączymy wystudzonego pora, startą rzodkiewkę i majonez. Sałatkę doprawiamy pieprzem. Teraz dopiero dodajemy różyczki kalafiora i całość delikatnie mieszamy.
Smacznego.
Sałatka na zdrowe drugie śniadanie. Z rzodkiewką w roli głównej. Oczywiście w...
Odsłon: 2213
Sałatka wielkanocna z rzodkiewką to bardzo efektowna propozycja lekkiego dani...
Odsłon: 1963
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 60
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 40
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 58
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5134
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52363
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 60
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 40
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 58
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5134
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52363
Składniki
Kalafiora płuczemy pod bieżącą wodą, usuwamy ewentualne zabrudzenia, liście i twardą część łodygi. Do garnka (takiego, w którym zmieści się cały kalafior) wlewamy wodę. Powinna sięgać do połowy wysokości naszego garnka. Wodę solimy (1 łyżka), doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej wody wrzucamy kalafiora, gotujemy 10 minut. Powinien być lekko twardawy po ugotowaniu. Ugotowanego kalafiora studzimy i dzielimy na małe różyczki. Pora myjemy, kroimy w półplasterki, przekładamy na sito i przelewamy wrzątkiem. Rzodkiewkę ścieramy ma tarce o grubych oczkach. W misce łączymy wystudzonego pora, startą rzodkiewkę i majonez. Sałatkę doprawiamy pieprzem. Teraz dopiero dodajemy różyczki kalafiora i całość delikatnie mieszamy. Smacznego.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Sałatki
Sałatka ryżowa z mortadelą
Sałatki
Sałatka obiadowa z pora, marchewki i jabłka
Sałatki
Sałatka z jajkiem
Sałatka z młodych buraków i truskawek
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Odsłon: 92
Sałatka ryżowa z mortadelą
Polecam prostą sałatkę warzywną z dodatkiem mortadeli, o której większość z n...
Odsłon: 147