Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka karnawałowa jest tak kolorowa, jak okres, w którym ją przygotujesz. Chrupiąca, dobrze doprawiona, a do tego bogata w różne smaki.
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 271
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 271
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kostkę. Przełóż do dużej miski.
Ogórki kiszone, paprykę czerwoną i zieloną pokrój w drobną kostkę. Ser żółty pokrój w kostkę o wielkości podobnej do warzyw. Pieczarki marynowane odcedź i pokrój w plasterki. Kukurydzę konserwową odsącz z zalewy. Pora dokładnie opłucz, odetnij białą część, przekrój na pół, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Dodaj do jajek.
W miseczce wymieszaj majonez, jogurt naturalny i musztardę chrzanową. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Włóż sałatkę karnawałową do lodówki na godzinę. Przed podaniem posiekaj koperek drobno. Ułóż na wierzchu sałatki kiełki rzodkiewki oraz posyp koperkiem.