Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka gyros w innym, ciekawym wydaniu:).
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, posypujemy przyprawą kebab/gyros, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy sól, pieprz, majonez i keczup. Dokładnie mieszamy. Na wierzch wykładamy posiekaną sałatę lodową.