Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, którą proponujemy przygotować jest nieco zmodyfikowanym przepis na kultową sałatkę klejnot stołu. Uznaliśmy, że wierzchnią warstwę można przygotować bez dodatku majonezu. Dzięki temu całość jest lżejsza.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Składniki
Filet z kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Wymieszaj wraz łyżką oleju i przyprawą gyros, odstaw na około 20 minut. Następnie usmaż na złoty kolor.
Słonecznik podpraż na suchej patelni i odstaw do wystygnięcia.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jajka i ser żółty zetrzyj do osobnych miseczek na tarce o małych oczkach. Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na spód salaterki wyłóż jajka, na ich wierzchu rozprowadź połowę sosu majonezowego. Następnie przełóż kurczaka i pokrojoną cebulę, górę posmaruj drugą częścią sosu i posyp prażonym słonecznikiem. Całość posyp startym serem. Na wierzchu ułóż pokrojone pomidorki koktajlowe.