Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, którą proponujemy przygotować jest nieco zmodyfikowanym przepis na kultową sałatkę klejnot stołu. Uznaliśmy, że wierzchnią warstwę można przygotować bez dodatku majonezu. Dzięki temu całość jest lżejsza.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13488
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6121
Składniki
Filet z kurczaka oczyść i pokrój w kostkę. Wymieszaj wraz łyżką oleju i przyprawą gyros, odstaw na około 20 minut. Następnie usmaż na złoty kolor.
Słonecznik podpraż na suchej patelni i odstaw do wystygnięcia.
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki, cebulę pokrój w drobną kostkę.
Jajka i ser żółty zetrzyj do osobnych miseczek na tarce o małych oczkach. Majonez wymieszaj z jogurtem.
Na spód salaterki wyłóż jajka, na ich wierzchu rozprowadź połowę sosu majonezowego. Następnie przełóż kurczaka i pokrojoną cebulę, górę posmaruj drugą częścią sosu i posyp prażonym słonecznikiem. Całość posyp startym serem. Na wierzchu ułóż pokrojone pomidorki koktajlowe.