Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukacie szybkiej, imprezowej sałatki? No to nadchodzę z odsieczą! Jest to chyba jedna z moich ulubionych sałatek, które nigdy się nie znudzą. Kilka składników łączy się idealnie z majonezem i chrzanem. Tym razem u mnie właśnie dzięki temu ostatniemu składnikowi, nabrała nowego wyrazu. Chrzan, który odkryłem, to czyste zło zamknięte pod czerwonym dekielkiem. Jest cudownie ostry, perfekcyjnie doprawiony, nie zawiera żadnych konserwantów...dla mnie 10/10. Jak gdzieś będziecie widzieć Richtig Ślonski Krzon, to bierzcie! Bierzcie w ciemno! Bo polecam to ja, Arek Gie. Oczywiście sałatkę również.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 395
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 395
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 65
Składniki
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę.
Seler, kukurydzę oraz ananasa osączamy z zlewy.
Szynkę kroimy w jednocentymetrową kostkę (mniej-więcej).
Uprzednio przygotowane składniki przekładamy do dużej miski, dodając żółty ser, majonez i chrzan. Dokładnie mieszamy, doprawiając do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Przed podaniem schładzamy.