Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna sałatka koperkowa może wydawać się podobna do klasycznej sałatki jarzynowej, jaką przygotowujemy na świąteczny stół. Mimo, że łączy je niemal taki sam zestaw składników, znacznie różnią się walorami smakowymi. W tym wariancie dominuje wyrazisty smak świeżego koperku. Sałatka jest wciąż pożywna, ale wydaje się lżejsza, bardziej orzeźwiająca. To idealna przekąska dla dwojga na wiosenny piknik.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22193
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 69
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 105
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 238
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22193
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 69
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 105
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 238
Składniki
Ugotuj jajka na twardo – gotuj 8 minut od chwili, gdy woda zawrze. Po wyjęciu z wrzątku od razu przełóż jajka do miski, zalej zimną wodą i pozostaw do wystudzenia. Obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Wyszoruj marchewkę i ziemniaki. Ugotuj w łupinach. Gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Przestudź. Obierz i pokrój w kostkę.
Pokrój w kostkę ogórki kiszone i szynkę. Odcedź groszek z zalewy. Usuń z koperku twarde łodyżki. Resztę drobno posiekaj.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj jogurt, majonez i pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszaj.
Dopraw sałatkę do smaku solą, białym pieprzem i odrobiną soku z cytryny.
Przykryj miskę z sałatką i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.