Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka kozacka jest chrupiąca i aromatyczna, a także niesamowicie prosta w przygotowaniu. Wymaga jedynie kilku składników, które są złączone w delikatnym i lekkim sosie majonezowym z czosnkową nutą. Wspaniale smakuje jako smarowidło do tostów, bułek czy krakersów. Może być też serwowana samodzielnie jako dodatek do śniadania czy kolacji. Całość przygotujesz w niecałe 10 minut. Sałatka kozacka jest też zdrowa – zawiera dużo wapnia i żelaza, a także witaminy A i błonnika. Wpływa korzystnie na układ pokarmowy.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 117
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 107
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 117
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 107
Składniki
Paluszki surimi i ogórki konserwowe drobno posiekaj i przełóż do miski.
Kukurydzę odcedź i dodaj do pozostałych składników.
Przygotuj dressing.
Wszystkie składniki na sos wymieszaj w osobnej miseczce. Gotowym dressingiem zalej składniki sałatki.
Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę kozacką wstaw do lodówki na 2-3 godziny, by się schłodziła, a smaki przegryzły.
Podawaj danie na zimno, udekorowane natką pietruszki. Najlepiej smakuje na słonych krakersach lub świeżym pieczywie.