Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa to dowód na to, że prostota może smakować najlepiej. Delikatne paluszki krabowe, chrupiący ogórek, pożywne jajko i ryż sprawiają, że przekąska jest lekka, a sycąca. Sałatka będzie idealna na leniwe popołudnie lub szybki lunch, sprawdzi się także na rodzinne spotkania lub przyjęcia.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37034
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37034
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo, po czym odłóż do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut), następnie wystudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Paluszki krabowe wyjmij z osłonek i pokrój w podobny sposób. Ogórki wyszoruj i zostaw skórkę. Pokrój je w podobną kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj, przelej wrzątkiem, aby zmiękła i nabrała delikatności. Koperek opłucz, osusz i także drobno posiekaj.
Przygotowane składniki umieść w misce. Ogórki odciśnij z powstałego soku przed dodaniem do reszty składników. Następnie dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Możesz użyć majonezu i gęstego jogurtu w proporcji 1:1.
Sałatkę krabową podawaj od razu po przygotowaniu lub po wstępnym schłodzeniu w lodówce.