Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa to dowód na to, że prostota może smakować najlepiej. Delikatne paluszki krabowe, chrupiący ogórek, pożywne jajko i ryż sprawiają, że przekąska jest lekka, a sycąca. Sałatka będzie idealna na leniwe popołudnie lub szybki lunch, sprawdzi się także na rodzinne spotkania lub przyjęcia.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 204
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16252
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 204
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16252
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo, po czym odłóż do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut), następnie wystudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Paluszki krabowe wyjmij z osłonek i pokrój w podobny sposób. Ogórki wyszoruj i zostaw skórkę. Pokrój je w podobną kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj, przelej wrzątkiem, aby zmiękła i nabrała delikatności. Koperek opłucz, osusz i także drobno posiekaj.
Przygotowane składniki umieść w misce. Ogórki odciśnij z powstałego soku przed dodaniem do reszty składników. Następnie dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Możesz użyć majonezu i gęstego jogurtu w proporcji 1:1.
Sałatkę krabową podawaj od razu po przygotowaniu lub po wstępnym schłodzeniu w lodówce.