Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka krabowa to dowód na to, że prostota może smakować najlepiej. Delikatne paluszki krabowe, chrupiący ogórek, pożywne jajko i ryż sprawiają, że przekąska jest lekka, a sycąca. Sałatka będzie idealna na leniwe popołudnie lub szybki lunch, sprawdzi się także na rodzinne spotkania lub przyjęcia.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo, po czym odłóż do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo (7-8 minut), następnie wystudź, obierz i pokrój w drobną kostkę. Paluszki krabowe wyjmij z osłonek i pokrój w podobny sposób. Ogórki wyszoruj i zostaw skórkę. Pokrój je w podobną kostkę, lekko posól i odstaw na 15 minut. Cebulę obierz i drobno posiekaj, przelej wrzątkiem, aby zmiękła i nabrała delikatności. Koperek opłucz, osusz i także drobno posiekaj.
Przygotowane składniki umieść w misce. Ogórki odciśnij z powstałego soku przed dodaniem do reszty składników. Następnie dodaj majonez, dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym dokładnie wymieszaj. Możesz użyć majonezu i gęstego jogurtu w proporcji 1:1.
Sałatkę krabową podawaj od razu po przygotowaniu lub po wstępnym schłodzeniu w lodówce.