Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka, pyszna, wiosenna sałatka od której nie można się oderwać. Podałam ją z krewetkami, szparagami i chrupiącymi nasionami. Uwielbiam takie kombinacje sezonowych wiosennych składników. Kalorii nam nie przybędzie więc możemy wcinać ją bez wyrzutów sumienia. Polecam też na grilla.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Składniki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam aż sos zgęstnieje.
Sałatka: Sałatę myję osuszam i strzepie na talerzu. Krewetki odmrażam i przekładam do miseczki. Dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, czosnek drobno pokrojony, kawałek chili, i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam w marynacie na godzinę do lodówki. Z rzodkiewek wycinam kwiatki i układam na sałacie. Cebule kroje w krążki. Szparagi kroję na 3 cm kawałki. Same łodyżki bez główek gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Wkładam główki szparagów i zostawiam na dwie minuty. Po wyjęciu z garnka przelewam je zimną wodą i dodaję do sałatki. Pomidorki kroje na pół, ser na kawałki, papryczkę w krążki. Krewetki smażę na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, posypuję nasionami, polewam sosem.