Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka, pyszna, wiosenna sałatka od której nie można się oderwać. Podałam ją z krewetkami, szparagami i chrupiącymi nasionami. Uwielbiam takie kombinacje sezonowych wiosennych składników. Kalorii nam nie przybędzie więc możemy wcinać ją bez wyrzutów sumienia. Polecam też na grilla.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22348
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13903
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4347
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43315
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 536
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 467
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22348
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13903
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4347
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43315
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 536
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 467
Składniki
Składniki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam aż sos zgęstnieje.
Sałatka: Sałatę myję osuszam i strzepie na talerzu. Krewetki odmrażam i przekładam do miseczki. Dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, czosnek drobno pokrojony, kawałek chili, i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam w marynacie na godzinę do lodówki. Z rzodkiewek wycinam kwiatki i układam na sałacie. Cebule kroje w krążki. Szparagi kroję na 3 cm kawałki. Same łodyżki bez główek gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Wkładam główki szparagów i zostawiam na dwie minuty. Po wyjęciu z garnka przelewam je zimną wodą i dodaję do sałatki. Pomidorki kroje na pół, ser na kawałki, papryczkę w krążki. Krewetki smażę na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, posypuję nasionami, polewam sosem.