Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekka, pyszna, wiosenna sałatka od której nie można się oderwać. Podałam ją z krewetkami, szparagami i chrupiącymi nasionami. Uwielbiam takie kombinacje sezonowych wiosennych składników. Kalorii nam nie przybędzie więc możemy wcinać ją bez wyrzutów sumienia. Polecam też na grilla.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5485
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2245
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 965
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2504
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5485
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2245
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 965
Składniki
Składniki sosu przekładam do słoiczka, zakręcam i mocno potrząsam aż sos zgęstnieje.
Sałatka: Sałatę myję osuszam i strzepie na talerzu. Krewetki odmrażam i przekładam do miseczki. Dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, czosnek drobno pokrojony, kawałek chili, i natkę pietruszki. Mieszam i odstawiam w marynacie na godzinę do lodówki. Z rzodkiewek wycinam kwiatki i układam na sałacie. Cebule kroje w krążki. Szparagi kroję na 3 cm kawałki. Same łodyżki bez główek gotuję w osolonej wodzie pięć minut. Wkładam główki szparagów i zostawiam na dwie minuty. Po wyjęciu z garnka przelewam je zimną wodą i dodaję do sałatki. Pomidorki kroje na pół, ser na kawałki, papryczkę w krążki. Krewetki smażę na rozgrzanej patelni po minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, posypuję nasionami, polewam sosem.