Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami tak się zdarza, że pewne sytuacje w codziennym życiu inspirują nas do różnego rodzaju działania. W moim przypadku właśnie tak było gdyż podczas wyjmowania zakupów z toreb kupione produkty tak się ułożyły obok siebie że zainspirowały mnie do zrobienie sałaki tylko kluczem doboru produktów oprucz smaku były kształt. Wszystkie zawarte produkty w tym przepisie są okrągłego kształtu oraz wielkość produktu jest bardzo zbliżona. W zależności od prywatnych preferecji można ją modyfikować ale moja smakuje wybornie bo są to normalne produkty robione z sercem.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36003
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 164
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 298
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 351
Składniki
Przygotuj wszystkie składniki, pomidorki musimy umyć reszta składników musi być wyjeta z zalewy. Miechunka obrana z suchego kokonu. Jeśli chodzi o mnie użyłem takich składników, ale mogą być inne ważne by były okrągłe i zbliżoengo kształtu
Po tych działaniach tak się prezentują ww składniki. Proszę zwróć uwagę na kolorystykę ponieważ oczy też uczestniczą w uczcie
Mamy chęć coś przekąsić i zaczynamy łączyć wszystkie składniki
Następne składniki
Etap końcowy
Mając już wszystkie składniki wymieszane musimy postawić kropkę nad i. Moją korpką będzie prosty sos zrobiony z dwóch składników: kechup i majonez.
Jeżeli chodzi o smak sosu to już pozostawiam Wam do wyboru, w moim przypadku zrobiłem 3 łyżki tzw do zupy majonezu i 2 łyżki kechupu. Ta proporcja może być modyfikowana w zależności od Waszego smaku. Im więcej dasz kechupu to zmieni się smak oraz kolor. U mnie wygląda to tak
Teraz łączymy dodając sos i delikatnie mieszając. Jeśli chodzi o mnie to jest idealnie i nie trzeba nic dodawać
Efekt końcowy może być różny tak jak pisałem na początku przepisu. Finał pierwszy zawartość wymieszana tylko z sosem.
Dla tych co lubią dodałem trochę świeżego koperku aby zmienić trochę wygląd i smak. Ale gwarantuję pierwszy i drugi wariant smakują wybornie Życzę wszystkim smacznego.