Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenomenalna sałatka z filetem z piersi kurczaka, kapustą pekińską, jajkami i żółtym serem. Doskonale sprawdzi się na co dzień i od święta. Jest niezwykle lekka i delikatna jak łabędzi puch - stąd jej nazwa.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 148
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 99
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 49
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 148
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 99
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 49
Składniki
Filet z piersi kurczaka upiecz lub ugotuj w osolonej wodzie. Jajka gotuj na twardo. Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Składniki odstaw na bok do wystygnięcia.
Kapustę pekińską umyj, osusz i skrój w cienkie paseczki. Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Ziemniaki obierz ze skórki i skrój w drobną kostkę. Ułóż je na spodzie miski bądź salaterki i polej je odrobiną majonezu. Pierś z kurczaka podziel za pomocą widelca i noża na małe kawałki. Ułóż je na ziemniakach i polej je kolejną warstwą majonezu. Następnie ułóż na górze tarty ser i polej trzecią warstwą majonezu.
Jajka pokrój w plasterki, ułóż je na górze salaterki razem z kapustą pekińską. Całość dopraw solą i pieprzem. Gotową sałatkę można ozdobić odrobiną szczypiorku lub gałązkami rozmarynu. Smacznego!