Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6172
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6172
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1034
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Ugotowane marchewki, ziemniaki oraz jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki odsączyć z zalewy. Ugotować pierś kurczaka następnie pokroić w niedużą kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Tortownice wyłożyć folią spożywczą. Na dnie tortownicy układam pieczarki korzonkami do góry, i posypuję szczypiorkiem. Na pieczarki wykładam starte jajka przyprawiam do smaku solą i pieprzem, cienko smaruje majonezem. Kolejną warstwą stanowią ogórki, ponownie smaruję cienko majonezem. Następnie wykładam ziemniaki smaruję majonezem. Ostatnią warstwą będą pierś z kurczaka oraz marchewka, które również oprószam solą i pieprzem, całości smaruję majonezem. Sałatkę przykrywam folią i wkładam do lodówki na całą noc. Tuż przed podaniem wyjmuję sałatkę z formy, kładąc na sałatce talerz i odwracam tortownicę do góry dnem. Zdejmuję obręcz i folię. Smacznego