Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 469
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 564
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65086
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 469
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5792
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 564
Składniki
Ugotowane marchewki, ziemniaki oraz jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki odsączyć z zalewy. Ugotować pierś kurczaka następnie pokroić w niedużą kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Tortownice wyłożyć folią spożywczą. Na dnie tortownicy układam pieczarki korzonkami do góry, i posypuję szczypiorkiem. Na pieczarki wykładam starte jajka przyprawiam do smaku solą i pieprzem, cienko smaruje majonezem. Kolejną warstwą stanowią ogórki, ponownie smaruję cienko majonezem. Następnie wykładam ziemniaki smaruję majonezem. Ostatnią warstwą będą pierś z kurczaka oraz marchewka, które również oprószam solą i pieprzem, całości smaruję majonezem. Sałatkę przykrywam folią i wkładam do lodówki na całą noc. Tuż przed podaniem wyjmuję sałatkę z formy, kładąc na sałatce talerz i odwracam tortownicę do góry dnem. Zdejmuję obręcz i folię. Smacznego