Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 173
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5170
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 173
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40352
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5170
Składniki
Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.