Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8685
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327971
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8685
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327971
Składniki
Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.