Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.