Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 75
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 375
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1044
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 777
Przepis dnia
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 75
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 375
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 1044
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 777
Składniki
Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.