Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4605

Dodano:

Odsłon: 17855

Szybka, smaczna i pożywna - czego chcieć więcej?

Składniki

  • Pierś z indyka 1 szt.
  • Pieczarki ok. 10 szt.
  • Szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • Makaron 30 dag
  • Jajka 4 szt.
  • Fasola konserwowa czerwona 0,5 puszki
  • Kukurydza konserwowa 0,5 puszki
  • Jogurt naturalny 80 gram
  • Bazylia suszona
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Czosnek granulowany
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą, pieprzem i bazylią suszoną. Wrzucamy ją do miski, zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie wyjmujemy pierś i smażymy na rumiano.

  2. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na rumiano. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  3. Do miski wrzucamy podsmażoną pierś z indyka i pieczarki, ugotowany makaron, posiekany szczypiorek, fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ugotowane jajka. Całość mieszamy.

  4. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem oraz odrobiną czosnku granulowanego. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń