Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z makaronem i czerwoną cykorią. Smaku dopełnia zaskakujący sos majonezowy ze srirachą i syropem klonowym.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 798
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 599
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (powinien być lekko twardy). Cykorie kroimy na pół, wycinamy głąby. Resztę liści kroimy w paseczki. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w paski, kukurydzę odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki. Majonez mieszamy ze srirachą syropem klonowym. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna przegryźć się w lodówce co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.