Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z makaronem i czerwoną cykorią. Smaku dopełnia zaskakujący sos majonezowy ze srirachą i syropem klonowym.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2935
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2935
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 251
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (powinien być lekko twardy). Cykorie kroimy na pół, wycinamy głąby. Resztę liści kroimy w paseczki. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w paski, kukurydzę odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki. Majonez mieszamy ze srirachą syropem klonowym. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna przegryźć się w lodówce co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.