Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z makaronem i czerwoną cykorią. Smaku dopełnia zaskakujący sos majonezowy ze srirachą i syropem klonowym.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2049
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68488
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2049
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (powinien być lekko twardy). Cykorie kroimy na pół, wycinamy głąby. Resztę liści kroimy w paseczki. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w paski, kukurydzę odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki. Majonez mieszamy ze srirachą syropem klonowym. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna przegryźć się w lodówce co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.