Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna sałatka z makaronem i czerwoną cykorią. Smaku dopełnia zaskakujący sos majonezowy ze srirachą i syropem klonowym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 259
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 230
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 259
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 230
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1335
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (powinien być lekko twardy). Cykorie kroimy na pół, wycinamy głąby. Resztę liści kroimy w paseczki. Ogórka i oliwki kroimy w plasterki, suszone pomidory w paski, kukurydzę odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki. Majonez mieszamy ze srirachą syropem klonowym. Dodajemy do sałatki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka powinna przegryźć się w lodówce co najmniej godzinę. Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.