Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 1522

Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami, fetą i dużą ilością warzyw z sosem czosnkowym to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • Pulpeciki;
  • 250 g mięsa mielonego drobiowego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki.
  • Sos;
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu greckiego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku.
  • Pozostałe składniki;
  • 1 mały brokuł,
  • 200 g makaronu świderki,
  • Pół główki sałaty lodowej,
  • 1 ogórek gruntowy,
  • 1 pomidor,
  • pół papryki czerwonej,
  • 1 mała czerwona cebula,
  • 100 g sera feta.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, formujemy malutkie pulpeciki wielkości winogrona.

    Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.

  2. Makaron gotujemy al dente.
    Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości.

  3. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
    Ogórka i cebulę obieramy.

    Wszystkie warzywa i ser feta kroimy w kostkę.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą.

  4. Do miski wrzucamy sałatę, warzywa,makaron, brokuł, ser feta i pulpeciki.

    Wszystko polewamy sosem.

    Podajemy z chrupiącym pieczywem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń